Jääpyöräilyn riemua!

Pari viikkoa sitten oli aivan mahtavat jääpyöräilyolosuhteet. Pitkään jatkuneiden pakkasten ansiosta järvien jäät olivat saaneet rauhassa paksuuntua eikä luntakaan ollut juuri tullut päälle eli lähes lumettomille jäille pääsi ajelemaan.

Jostain syystä minusta on vähän pelottavaa kulkea tuollasella kirkkaalla jäällä, josta näkyy läpi. Täysin epäloogistahan se on, siinähän näkee selkeästi kuinka paksu jää on, että siinä on turvallista kulkea toisin kuin lumen peittämällä jäällä jossa ei pelota yhtään.

 

Perjantain ja lauantain välisenä yöllä olivat jäät vähän elämöineet Kallavedellä, sinne oli ilmaantunut isoja railoja, leveimmät noin metrin, joissa oli vain sentin verran jäätä, niin että kun pyörän eturenkaalla kokeili niin läpi meni että humahti. Lisäksi jäät olivat nousseet rannoille, kuin keväällä. Kelin lauhtuminen ja ilmeisesti juoksutukset olivat syyllisiä.

 

Sunnuntaina lähdettiin Riston kanssa Pohjois-Kallavedelle. Keli oli mitä hienoin, ehkä vähän toistakymmentä astetta pakkasta ja tuuli nollassa. Laivonsaaren jälkeen päätettiin suunnata Särkän majalle, jossa laitettiin kamiinaan tulet ja syötiin eväitä ja juteltiin elämästä. Sain myös varpaani siellä lämpimiksi.

Paluumatkalla poikettiin vielä Pilpan majalle kuumalle mehulle.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s